картофи - на брой по избор
олио
заквасена сметана
копър
чесън
кашкавал - или сирене
кисело мляко - по-гъсто
Обелваме картофите, всеки картоф както е цял го посоляваме, намазваме с олио, завиваме във фолио.
Нареждаме завитите индивидуално картофи в тавичка с вода на дъното колкото да не се пекат на суха тава. Когато водата намалее доливаме малко, печем до готовност.
Отделно приготвяме сос за заливка:
Сметаната смесваме с две супени лъжици от киселото мляко, ситно накълцан копър и няколко склиди счукан чесън.
След като извадим готовите картофи от фурната, внимателно махаме фолиото от тях. В индививидуални чинии слагаме по няколко картофа заливаме със соса настъргваме леко с кашкавал или сирене.
Поръсваме със ситно нарязан копър (или подправка на вкус).