Проста рецепта, която се прави бързо, не изисква топ кулинарни умения и е сочно допълнение или основно ястие.
1kg картофи
1 малък лук
150g бекон
300ml сметана
80g кашкавал по желание
1 яйце
Сол
Подправки по желание
Картофите добре измийте, обелете и ги нарежете на дебели кръгове. Сварете ги за около 10 минути. Не трябва да ги преварявате, защото тепърва ще ги печете.
Смесват се сметаната с яйцата, сиренето и подправките.
В тава за печене подредете сварените картофи и прибавете сметаната.
Запържете леко беконът и лукът с амлко олио и добавите в тавата.
Смесете, докато сосът не покрие добре всички картофи.
Включете фурната на 200 градуса и печете 20-30 минути. Ако картофите са недопечени, продължете времето с още 10 минути.
Сервирайте докато е топло. За по-богат вкус може да сложите малко пармезан отгоре.