Загрейте фурната до 200° C и намазнете тавичка с 1 с. л. от зехтина. Обелете картофите и ги разрежете на 4 (ако са пресни - използвайте ги цели или разполовени, без да ги белите). Варете ги в подсолена вода 5 мин. и ги прецедете. Вземете дървени клечици (може и китайски клечици за ядене). Прекарайте всяка клечка от единия до другия край на картофа. Като използвате остър нож, направете вертикални разрези върху горната част на картофа. Разрезите не трябва да бъдат по дълбоки от 6 мм. Клечката възпира ножа да проникне по-дълбоко. Наредете картофите върху приготвената тавичка и ги поръсете с останалия зехтин. Печете картофите 1 ч. докато станат хрупкави и златисти на цвят. 15 мин. преди да ги извадите от фурната, ги поръсете с морска сол и черен пипер.
Картофи на клечка
19 Февруари 2013
7707
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари