Картофите се настъргват, а кренвиршите се слагат цели. След няма и час е готово и изядено:
1 Декември 2018
20853
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
И ние като вас обожаваме бързите рецепти с вкусен резултат . Днес ви представяме поредната такава. Въпреки простотата си, тази запеканка с картофи и кренвирши се получава просто страхотна. Вътрешността й е мека и сочна, а коричката - червеникава и хрупкава.
Запеканка с кренвирши и картофи
Продукти:
картофи - 5 броя;
кренвирши/наденички - 6 броя;
заквасена сметана - 3 супени лъжици;
яйца - 2 броя;
сол - 0,5 чаени лъжички;
чесън - 2 скилидки;
кашкавал - 100 грама;
черен пипер - една четвърт чаена лъжичка;
растително масло за намазване.
Рецепта стъпка по стъпка:
- Първо разбийте едно яйце в удобна купа и добавете настъргания чесън, след което смесете добре.
- След това пригответе картофите: трябва да се измият, обелят и настържат на едро ренде. Добавете настърганите картофи в купата с яйцето и чесъна, разбъркайте всичко.
- Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- След това настържете кашкавала на ситно ренде. Разделете го на две части и добавете едната към картофите в купата.
- Вземете тавичка, намажете я с растително масло и подредете на дъното кренвиршите (могат да са цели, но могат да бъдат и нарязани на колелца). Разпределете равномерно картофената смес между кренвиршите и отгоре.
- Смесете втората част от настъргания кашкавал с едно яйце и заквасената сметана. Получената смес изсипете върху запеканката.
- Пъхнете тавичката във фурна, загрята на 180 градуса, и печете около четиридесет минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари