Днес ви предлагаме една изключително лесна, но за сметка на това много вкусна и ефектна рецепта с картофи . Цялата работа е в това да ги изпечете, издълбаете и след това да ги напълните с вкусна смес, която да запечете до златиста коричка.
Картофки Експлозия с вкусна плънка
Продукти за 6 души:
6 големи картофа
4 яйца
1 резен варена шунка
настъргана моцарела
зехтин
1 глава червен лук
магданоз
сол и черен пипер
хартия за печене
1 тава за печене
Приготвяне:
Поставете картофите в тава, покрита с хартия за печене, полейте ги с малко зехтин, поръсете сол и черен пипер, сложете във фурната за 45 минути на 170 ° C
Извадете картофите от фурната, отрежете хоризонтално парче от върха на всеки картоф и извадете средата с лъжица.
Смесете се яйцата, средата на картофите, нарязаната на лентички варена шунка, наситненият червен лук и магданозът.
След това разпределете сместа вътре в издълбаните картофи.
Добавете всички картофи в съда на фурната, добавете настърганата моцарела и сложете във фурната за 10 минути на 170 °C.
Поднесете ястието горещо!