
Картофите се сваряват и обелват. Нарязват се на филийки или полумесеци (като за пържене) с дебелина 0.5 см, посоляват се леко и се подреждат в намаслена тавичка.
В дълбок съд се задушават в малко мазнина нарязаните на дребно кромид лук, морков и зелената чушка. Добавя се каймата и се запържва до полуготовност.
Прибавят се пасираните, почистени от люспите домати и сместа се вари около 10-15 минути или до сгъстяването й като сос за спагети. Добавят се ситно нарязаният босилек, сол, черен пипер и кимион на вкус.
Тази смес се изсипва върху катофите. Запичат се за около 10 минути на умерена фурна, за да изври сосът. Минута преди да се извадят от фурната се поръсват с кашкавал.
Може да приготвите и следния вариант на ястието: първо запечете картофките или ги изпържете в мазнината, след което ги залейте с приготвения допълнително сос и ги поръсете с кашкавала!