Вкусните и хрупкави картофки по селски ще се превърнат в любимата бърза гозба на семейството ви - гарантирано! Остават мекички отвътре, а отвън са с ароматна и хрупкава коричка от подправки - комбинация, на която никой не може да устои! Запишете си рецептата и направете още тази вечер любимите на всички селски картофки :
Картофки по селски
Продукти:
500 гр. картофи
4 скилидки чесън
1/2 ч.л.
3 ч.л. червен пипер
1 ч.л. къри
1/2 ч.л. куркума
1 ч.л. сух копър
1 ч.л. горчица
50 мл зехтин
Приготвяне:
Първо измийте добре картофите с четка или гъба, тъй като се приготвят и сервират заедно с кората. Нарежете всеки картоф на 4-8 филийки, в зависимост от големината им. Потопете всички резени във вряща подсолена вода и варете около 2-3 минути. С тази обработка ястието ще бъде готово по-бързо и равномерно покрито с вкусна коричка.
Сега нека смесим подправките. Традиционната рецепта съдържа само копър, сол, чесън, червен пипер и зехтин, но можете да добавите още къри и куркума - така вкусът става много по-ярък, а миризмата е просто невероятна. Нарежете на ситно чесъна и смесете с останалите подправки, добавете 3 супени лъжици зехтин, разбъркайте.
Отцедете картофените резени, смесете ги с маринатата от подправките и зехтина, и оставете да престоят известно време. Върху чиста, суха тавичка за печене поставете филийките, обърнати с кората надолу, и поставете във фурна, загрята на 200 градуса, за около 20-30 минути.