Джейми Оливър е истински кулинарен гуру, той знае как да подготви най-сложните и досадни ястия. Изглежда, че неговото шоу "Готвене за 30 минути с Джейми Оливър" е нараснал няколко поколения добри изобретателни домакини. В ръцете му дори най-познатите продукти се превръщат в шедьовър.
Друго доказателство за това са печените картофи по специален начин . В тази форма гарнитурата прилича на някакъв кралски деликатес, а не на обикновен печен корен. Една невероятна, но в същото време успешна комбинация от съставки позволява на картофите да се покрият със златна кора, а отвътре да остават меки и сочни.
съставки
картофи 1 кг
Зехтин 5 супени лъжици.
Винен оцет 2 супени лъжици
чесън 4–5 скилидки
розмарин 3-5 броя
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Обелете картофите и нарежете на четвъртинки, сварете ги в кипяща вода за 10 минути, след това внимателно прецедете на гевгир, за да отстраните излишната вода.
Поставете картофите в намазана тава за печене, добавете сол, черен пипер. Изпратете във фурната, предварително загрята до 190 градуса за 10-15 минути. Картофите трябва да станат зачервени.
В дълбок съд смесете скилидки чесън, клончета от розмарин, винения оцет и маслиновото масло. Извадете тавата от фурната и напълнете с ароматната смес.
Изпратете картофите във фурната за още 10-15 минути
Толкова ароматни и вкусни картофи, не сте опитвали. Препоръчваме да се сервира като гарнитура с пилешки бутчета , всеки обича тази комбинация. Не забравяйте да споделите рецептата със семейството си, те ще ви благодарят!