Трудно е да си представим по -удобно и апетитно домашно ястие от пържените картофи . Във всяко семейство картофът на мама се счита за най-вкусния.
Но картофите по селски са печеливша опция, защото всяка съставка в това ястие има златистокафява кора. Беконът придава на картофа специален аромат, а пиперът придава умерена сладост. Ще ги обикнете от първата хапка
Съставките
картофи 4 бр
бекон 150 g
Бял пипер 1 бр
печурки 100 g
лук 1 бр
чесън 4 скилидки
магданоз 20 g
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Обелете картофите, нарежете на едри парчета, залейте ги със студена вода. Измийте гъбите, също нарежете на едро. Обелете лука, нарежете на тънки полукръгчета.
Нарежете бекона на големи парчета, прехвърлете в тиган с дебело дъно, сложете на среден огън. Гответе, докато беконът се запърже хубаво и остане без мазнина.
Сега сложете бекона в отделна чиния и сложете картофите в тигана. Гответе ги, като разбърквате, докато се изпържат наполовина. След това към картофите добавете обелени чушки.
Посолете и внимателно разбъркайте. Гответе, докато пиперът стане готов. Едва сега добавете гъбите и лука.
Гответе тази смес, докато лукът стане мек и цялата течност от гъбите се изпари. След това добавете чесъна, преминал през пресата и вече изпържения бекон.
Разбъркайте съставките, дръжте ги на огън още 2 мин.
Сервирайте картофите по селски директно в тавичката, поръсена с нарязан магданоз.