Картофчета от марципан
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
7170
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Марципанът се омачква добре и се разделя на топчици с желаната големина. Топчиците се изтеглят леко на дължина и се оформят така, че да не са с идеално гладка повърхност. Голяма, чиста кухненска кърпа се разстила и се поръсва с какаото и подправките. Топчиците марципан се слагат в нея, краищата на кърпата се хващат два по два и топките се раздрусват леко, но малко по-продължително, така че да се се овалят съвсем в подправките. Картофите се оставят около 2 часа да поизсъхнат, без да се допират и са готови за консумация.
Прибират се в кутия, като редовете се разделят с пергаментова хартия. В хладилник за трайни поне 3 седмици.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари