Карфиол пане

вход през zajenata.bg
Карфиол пане
admin
Добавена от: admin
22936
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава карфиол (1 кг)
3 яйца
125 мл бяло вино
150 г брашно
щипка ин­дийско орехче
олио за пържене
сол
 

Карфиолът се измива добре и се накъсва на розички. В голяма тенджера се слага да заври вода, след което се посолява и вътре се пуска карфиолът за 5 минути, колкото да поомекне. Отцежда се добре. 

За панировката: Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се объркват със 125 мл вода, вино­то, браш­ното, сол­та и ин­дийското орехче. Получената гъста смес се оставя да престои 10-тина минути. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се смесват с жълтъчната смес. 

Олиото се загрява дълбок ти­ган. Розичките карфиол се овалват добре в панировката, след което се пускат в мазнината и се пържат от всички страни до златисто. Отцеждат се върху домакинска хартия или салфетки от мазнината, след което се поднасят топли, с подходящ сос. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft