Карфиол със сирене
13 Юни 2012
72508
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 голяма глава карфиол
120 г настъргано сирене чедар
60 г масло
настъргано индийско орехче
магданоз
черен пипер
сол
домати
Поставяме почистения карфиол във вряща подсолена вода, сваряваме почти до омекване и оставяме да се отцеди. Поръсваме дъното на тавичката с настърган чедар, поставяме разкъсания на малки розички карфиол, малко черен пипер, останалото сирене и индийско орехче, заливаме със сгорещено масло и печем на грил или в много гореща фурна, докато сиренето се стопи и хване розова коричка. Поръсваме ситно нарязан магданоз, украсяваме с доматени резенчета и поднасяме.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари