Карфиол със сос от сирене
22 Декември 2011
5808
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 глава карфиол
90 г синьо сирене
60 г топено сирене
4 с.л. брашно
4 с.л. олио
2 ч.ч. вода
5 стръка магданоз
5 стръка копър
черен пипер
сол
Време: 30 минути
Карфиолът (1 глава) се накъсва на розички и се бланшира в малко вряща подсолена вода до омекване. През това време за прави сосът. Брашнотo (4 с.л.) се запържва в олиото (4 с.л.), докато леко покафенее, добавя се водата (2 ч.ч.) и двата вида сирене. Бърка се, докато се получи гладък сос. Овкусява се със сол и черен пипер. С него се поливат розичките карфиол и се поръсват със ситно нарязани копър (5 стръка) и магданоз (5 стръка).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари