Касапска яхния

вход през zajenata.bg
Касапска яхния
admin
Добавена от: admin
11863
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

свинско - 1-1,2 кг (шарено месо от вратната част и част от рибицата)
парче сланина (от гърба)
2-3 големи глави кромид лук
1 чаена чаша червено вино
чубрица
смлян черен пипер
червен пипер
сол 

Сланината се нарязва на дребно и се слага в тиган да се топи. Късчетата месо (нарязано на парченца с големина 2 х 2 см), се добавят към сланината. Не се налива вода. Месото пуска достатъчно сок, в който се задушават. Не се соли, за да не стане сухо месото. Подправя се с чубрицата и черния пипер.

След извирането на цялата течност и след лекото зачервяване на месото, се добавя нарязаният на полумесеци кромид и пърженето продължава до омекването на лука, като често се разбърква. Поръсва се червеният пипер, залива се с виното, посолява се и се оставя да покъкри на по-слаб огън 10-ина минути. Похлупва се с капак и се отстранява от котлона. Оставя се за малко да "отдъхне" и се сервира в затоплени чинии.

Отделно към кебапа се поднася в чинийка нарязан на полумесеци лук, претрит леко със сол и поръсен с няколко капки оцет.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft