250-300 г телешки шол
2-3 с. л. вода
1 жълтък
90 г краве масло
150 г брашно
олио и сол на вкус
2-3 щипки черен пипер
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. мащерка
1-2 ч. л. оцет
2 с. л. сос Уорчестър
2-3 с. л. брашно
1 глава лук
1-2 печени чушки
2-3 бр. свински бъбрек
50-60 г бекон
1 с. л. сол
Свинските бъбреци се почистват от мазнината, след което се поставят в купа с леденостудена вода, 1-2 ч. л. оцет и 1/2 ч. л. сол. Оставят се да престоят 30 минути.
Маслото за тестото се нарязва и се смила в кухненски робот заедно с брашното.
Прибавят се жълтък, сол и студена вода и отново се разбива. Тестото се поставя в хладилник, за да стегне.
Беконът се нарязва наситно и се запържва в 1-2 с. л. олио, след което се добавя нарязаният наситно лук.
Телешкият шол също се нарязва наситно, като първо се изрязват напречно тънки филии, за да се прекъснат мускулните влакна.
Брашното се омесва в купа с мащерката, червения пипер, черния пипер и солта. Нарязаното телешко се овалва в тях и се запържва на по-висока температура с бекона и лука, като постоянно се разбърква.
Накиснатите бъбреци се изплакват и се нарязват, след което се пържат няколко минути в тигана с телешкото, бекона и лука.
Добавят се нарязаните надребно печени чушки. Подправя се със сол, сос "Уорчестър" и черен пипер.
Престоялото тесто се разточва на две кори и първата се слага в тава за печене с размери 23-25 см. Отгоре се разстила плънката и се покрива с втората кора.
От остатъка от кората, който остане извън тавата се правят по желание декоративни формички. На места се правят разрези, за да диша паят и ястието се изпича във фурна на 150-160 градуса за 90 минути.