Катето Евро върти уникална коледна погача - пухкава, красива и разкошна на вкус! Ето рецептата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Катето Евро върти уникална коледна погача - пухкава, красива и разкошна на вкус! Ето рецептата:
Катето Евро върти уникална коледна погача - пухкава, красива и разкошна на вкус! Ето рецептата:
13349
Източник: edna.bg
Катето Евро върти уникална коледна погача - пухкава, красива и разкошна на вкус! Ето рецептата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една от най-големите кулинарки сред актьорската гилдия - Катето Евро, ни дава още една уникална рецепта за Коледа . След коледните ѝ меденки, които ви представихме неотдавна, днес ще ви научим как да си направите коледната погача на Катето Евро - пухкава и красива обредна пита, на която би завидял всеки майстор-кулинар:

Коледната погача на Катето Евро

Необходими продукти:

500 г брашно

4 яйца 

половин кубче жива мая

половин кофичка кисело мляко

100 г прясно мляко

1 пакетче масло от 125 г

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

коледна погача
Снимка: Катето Евро

Техника на приготвяне:

Ето обясненията на самата авторка на рецептата:

Правя тази пита за празници.

Няма по-хубав ароматизатор за дома от мириса на прясно изпечен хляб. Както и при царевичната питка, стоплям прясното мляко, сипвам вътре чаена лъжичка брашно, захарта, и маята и оставям да втаса.

Докато втасва за 20 минути, пресявам брашното, разбивам яйцата и правя кладенче в брашното. Изсипвам в кладенчето яйцата, киселото мляко, маята, солта и замесвам меко тесто.

Задължително го оставям да втаса към половин час. Като втаса, го разделям на три топки, разточвам едната на кора с дебелина около половин сантиметър, намазвам с разтопеното масло обилно, разточвам втората топка и слагам втората кора върху първата, отново намазвам обилно, същото правя и с третата топка.

Навивам на руло и го режа на пънчета около 5 см.

Слагам пънчетата в тава, отгоре ги намазвам с разбит жълтък и пека питата около 30 минути на 180 градуса.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft