Катми на сач

вход през zajenata.bg
Катми на сач
admin
Добавена от: admin
30612
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно - около 500 г
вода - 700 мл топла
сол - 1 ч.л.
захар - 1 ч.л.
мая - 30 г
яйца - 1 жълтък за мазане на сача
масло - около 100 г, за мазане на катмите
 

Размийте маята с малко вода и към нея постепенно добавете останалите продукти. Разбъркайте добре до получаване на тесто с консистенция на гъста боза. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си 2-3 пъти и стане на шупли. Разбърква се.

Загрейте пръстен сач и разбийте жълтъка. С помощта на половин глава лук, забодена във вилица мажете сача с яйце за всяка катма. Гребнете с черпак от тестото и излейте равномерно по сача така, че да се получи катма с дебелина около 7-8 мм. Щом стане на дупки и няма сурово тесто отгоре се обръща с помощта на шпатула.

От другата страна се пече около 1 минута. Така до изчерпване на количеството тесто. Всяка готова катма се маже веднага с масло. Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал... 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft