Навремето беленето на варени яйца ми костваше много време и нерви. Сигурно и на вас ви е идвало да метнете всичко в кофата, когато белтъкът се бели заедно с черупката и накрая оставате не с цяло, а с половин яйце.
Съвсем наскоро научих за един лесен начин за белене на яйца , който улеснява живота многократно. С този ценен съвет черупката буквално пада сама от яйцето, а за беленето на яйцата за салатата ще отделите не повече от минута.
И така, ето какво трябва да направите:
Изсипете такова количество вода в съда, в който ще се варят яйцата, че да покрива яйцата отгоре с няколко сантиметра.
Разтворете 0,5 чаена лъжичка сол и 0,5 чаена лъжичка сода за хляб във водата и сложете яйцата вътре.
Варете яйцата до 10 минути. Когато са достатъчно охладени, внимателно ги почукайте по цялата площ. След това просто издърпайте черупката и тя сама ще се отдели от белтъка.
Половин чаена лъжичка сол и сода за хляб ще направят беленето на яйца в любимото ви занимение в кухнята!