Като ме мързи да бъркам блат, си правя тази Сочна торта от хляб - никой няма да познае какво сте сложили, а е разкошна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като ме мързи да бъркам блат, си правя тази Сочна торта от хляб - никой няма да познае какво сте сложили, а е разкошна!
Като ме мързи да бъркам блат, си правя тази Сочна торта от хляб - никой няма да познае какво сте...
20453
Като ме мързи да бъркам блат, си правя тази Сочна торта от хляб - никой няма да познае какво сте сложили, а е разкошна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Аз съм от домакините, които никога не посрещат гости с празна маса. И дори да не са предупредили, че ще идват, определено ще имам време да приготвя моята специална торта .

Който я е опитал, не може да повярва от какво е направена! Да, наистина любимата торта у дома се прави от хляб! Освен него използвам и продукти, които винаги има вкъщи - сметана, кондензирано мляко, плодове или компот - с всичко става! Ето и лесната рецепта за сочна торта от хляб :

Сочна торта от хляб

Продукти:

  • пресен хляб или питка
  • заквасена сметана
  • кондензирано мляко
  • любими плодове по избор

Освен това една от съставките трябва да бъде непременно гъста: вземете или гъста домашна заквасена сметана, в която лъжицата да стои права, или варено кондензирано мляко (чудесна рецепта как да си направите сами домашно кондензирано мляко може да прочетете тук).

Съвет: ако все пак не може да намерите гъста сметана или кондензирано мляко, пак има спасение: използвайте желатин или меко масло, за да сгъстите крема.

Приготвяне:

1. Разбийте съставките за крема (сметаната и кондензираното мляко) с миксер. Ако решите да добавите желатин, той трябва да се приготви и разтвори според указанията на опаковката.

Добавете го към крема и разбъркайте отново.

Използвайте ринг за торти или форма с пръстен за сглобяване.

2. Изрежете корите от хляба, потопете парчетата в крема и разстелете първия слой. Така кремът равномерно ще попие в хляба от всички страни и той ще се накисне хубаво.

хляб без кори

3. Следва слой от плодове и други добавки по ваш избор. Всичко, което обичате, е подходящо: от пресни ягоди и малини до консервирани ананаси и карамелизирани ядки или домашно сладко.

4. След това повторете слоя хляб в крема, докато хлябът свърши или запълни височината на формата. Останалият крем разпределете върху горния слой, подравнете тортата и я пъхнете в хладилника да стегне. 

вкусен крем

Друга идея за сглобяване на такава торта: в купа с форма на полукълбо:

1. Първо опаковайте дъното на купата с прозрачно фолио. Накъсайте хляба без кората на големи парчета, напоете ги в крема и разстелете на дъното, след което продължете да покривате така и стените на купата.

2. Когато слоят хляб стане достатъчно плътен, за да поддържа формата на бъдещата торта, оформете слой плодове и отново ги покрийте с напоен с крем хляб. Последният хоризонтален слой на тортата трябва да бъде равен с върха на купата.

Забележка: в хладилника кремът ще стане по-гъст и здраво ще стегне хляба, след което лесно ще може да извадите тортата от формата.

торта в купа

3. Поставете чинията върху тортата, стиснете здраво краищата на купата и я обърнете внимателно. Остава само да премахнете фолиото и да украсите тортата с плодове, ядки или шоколадов чипс.

торта от хляб

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft