Сигурно и вие имате в хладилника поне 10 боядисани яйца след Великден, които вече никой не докосва. Грехота е обаче да ги хвърляме нали? Ще ви дадем чудесна идея как да ги използвате (е, поне жълтъците).
Сигурно си спомняте тези сладки от детството - навремето се приготвяха редовно във всеки дом.
Сладки розички с жълтъци
Продукти:
4 сварени жълтъка
1 ч. ч. пудра захар (140гр)
125 г масло
3 с. л. мас
1 ванилия
350 г брашно
Начин на приготвяне:
Сваряват се твърдо четири яйца (или използвайте вече сварени такива). Отделят се жълтъците от белтъците. Намачкват се с вилица и се смесват със захарта и омекналото масло. Намачква се до еднородна смес, добавя се маста, брашното и ванилията. Омесва се тесто (не трябва да лепне).
С шприц върху хартия за печене се оформят розички. Отгоре се забожда по 1 цветен бонбон-драже.
Пекат се на 150 градуса за около 15 минути.
Готовите розички поръсете с пудра захар, смесена с ванилия.
Да ви е сладко!