Като ми пратят прясно месо от село, веднага меля на кайма и затварям в буркани - издържа с години...
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Каймата в буркани издържа години без хладилник - винаги така процедирам, когато получа от село прясно месце. Предлагам ви моята рецепта за консервиране на месо за зимата.
Пригответе го по този начин и винаги ще имате готова кайма, когато искате да приготвите нещо, а не ви се ходи до магазина. Ето какво ви трябва:
Кайма в буркани - рецепта
Продукти:
- 1,5 кг свинска кайма
- 1 супена лъжица свинска мазнина
- 1,5 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Разтопете мазнината в тиган и запържете каймата до промяна на цвета.
Посолява се и се запържва за 10 минути. Приберете го веднага в буркани, докато е още топла. Избършете горната част на бурканите с оцет и ги затворете с чисти капаци.
Снимка: YouTube
Бурканите се поставят в тенджера под налягане и се заливат с 1 литър гореща вода. Затворете капака и регулирайте температурата на 120 градуса.
Сложете на огъня и варете 90 минути от момента на завиране (достигане на температурата). След това ги извадете и ги оставете да изстинат.
Снимка: YouTube
Успех!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари