В днешно време, “Наполеон” е придобила различни форми, но името й, както бихте могли да видите, е оцелеляло. Ние ви предлагаме да приготвите мързеливата версия на торта “Наполеон”, за която няма да са ви нужни някакви специални кулинарни умения
Необходими продукти:
.
. 1 литър прясно мляко
. 4 яйца
. 150 грама масло
. 100 грама захар
. 6 супени лъжици пшенично брашно
. ванилия – на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете яйца, захарта и брашното. Добавете ванилията, разбъркайте и прибавете към тази смес млякото. Поставете сместа на бавен огън и варете, като непрекъснато разбърквате, докато кремът се сгъсти. Когато кремът се охлади леко, прибавете маслото и разбърквайте, докато се получи гладка консистенция.
Сега бихте могли да съедините цялата торта. Потапяйте бисквитите една по една в крема и ги поставяйте във формата за торта, една до друга, слой по слой. Трябва да се получат около 5-6 слоя от бисквитки.
След като положите всички бисквитки, намажете тортата отгоре и по страничните ръбове с останалия крем и я поръсете с натрошени бисквити.
Поставете я в хладилника за няколко часа да се охлади.