Като отворя бурканчето и заухава на барбекю! Ядеш и се чудиш - патладжан ли е, пържола ли е? Уникална рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като отворя бурканчето и заухава на барбекю! Ядеш и се чудиш - патладжан ли е, пържола ли е? Уникална рецепта:
Като отворя бурканчето и заухава на барбекю! Ядеш и се чудиш - патладжан ли е, пържола ли е?...
16048
Като отворя бурканчето и заухава на барбекю! Ядеш и се чудиш - патладжан ли е, пържола ли е? Уникална рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В нашето семейство консервирането на патладжани е задължително. Правим ги по различни рецепти, но тази за мариновани патладжани ни стана любима. Стават невероятно вкусни, затова винаги затварям малко повече, така че има за цялата зима. Най-невероятното е, че на вкус патладжаните стават като барбекю - с аромат на сочно месце ! Ето лесната рецепта за мариновани патладжани с аромат на барбекю :

Мариновани патладжани с аромат на барбекю

Продукти:

2 килограма патладжани

1 глава чесън

3 глави лук

2 с.л.

захар

1 пак. подправки за барбекю

1 с.л. сол

50 мл оцет

1 ч.л. черен пипер

50 мл растително масло (олио или зехтин)

Приготвяне стъпка по стъпка:

Нарежете лука на полумесеци.

Нарежете патладжаните на малки парченца. Сложете ги в купа, изсипете олиото и разбъркате.

патладжани на парченца

Сложете тиган на огъня и запържете патладжаните на порции. Запържете ги без олио, така че след като ги мариновате, да не станат прекалено мазни.

Прехвърлете пържените патладжани в купа, добавете лука и ситно нарязания чесън.

мариновани патладжани

Добавете всички останали съставки, изброени по-горе, към зеленчуците.

Разбъркайте направо с ръце, така че всичко да е равномерно разпределено.

Сложете чиния върху зеленчуците, а отгоре - тежест. Оставете патладжаните да се мариноват така 7 часа.

патладжани шашлик

След това отново разбъркайте салатата и я насипете в буркани, които предварително са измити и подсушени.

Сложете бурканите в тенджера, дъното на която е покрито с кърпа. Налейте вода до гърлото на бурканите и след като заври, стерилизирайте за половин час.

След това затворете хубаво с капаци, обърнете и увийте в одеяло.

мариновани патладжани като шишчета

След като изстинат, прехвърлете маринованите патладжани в мазето, но може да се съхраняват и в килера.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft