Като пипнеш - пух! Като отхапеш - наслада! Не им се чудете, а пригответе лесните Царски понички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като пипнеш - пух! Като отхапеш - наслада! Не им се чудете, а пригответе лесните Царски понички:
Като пипнеш - пух! Като отхапеш - наслада! Не им се чудете, а пригответе лесните Царски понички:
16696
Като пипнеш - пух! Като отхапеш - наслада! Не им се чудете, а пригответе лесните Царски понички:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези вкусни пълнени понички са направени от няколко съставки, а тестото копринено меко. Никак не са мазни, а у дома най-много ги харесваме, когато са пълнени с течен шоколад!

Започнах да ги правя през ден и още не са ни омръзнали. Може да ги напълните с различни кремове, ванилов пудинг, шоколад, сладко по ваш вкус, а някои ги харесват и просто така, защото вкусът им е наистина страхотен. Ето какво ви трябва за невероятните Царски понички :

Царски понички с течен шоколад

Продукти: 

150 мл хладко прясно мляко

35 г захар

5 г инстантна мая

1 яйце

1 супена лъжица олио

325 г брашно

1/4 ч.л.сол

1/2 ч.л.бакпулвер

15 г масло

течен шоколад или друга плънка по избор

сметана и пудра захар за поръсване

Приготвяне: 

В 150 мл хладко мляко, престояло поне 1 час на стайна температура (както и яйцето) добавете захарта. Разбъркайте с бъркалка, докато захарта се разтопи и добавете маята. Разбъркайте отново и изчакайте 1-2 минути, докато течността набъбне.

разбиване яйца

тесто за понички

След това разбийте вътре едно яйце, добавете олиото, солта, бакпулвера и накрая добавете постепенно брашното. Замесете с ръце фино и меко тесто, което трябва да е гладко, меко и незалепващо под пръстите ви. Някъде преди края на месенето добавете омекналото масло, което сте нарязали на по-малки парчета и го омесете в тестото, за да се комбинира с него.

тесто понички

Върнете тестото в купата, където сте го омесили, и го покрийте с кърпа. Оставете да втаса за 45 минути, докато се удвои. След това го поомесете още малко и го разделете на две равни части. Всяко парче омесете още малко и го разточете на кръг като тесто за пица.

разточено тесто

След това нарежете на 8 триъгълника и ги наредете върху тава, поръсена с малко брашно. Процедирайте по същия начин с останалото тесто.

Оставете ги за няколко минути, като междувременно загрейте олиото на ниска температура в тенджера. Налейте дебел пласт олио, така че като спуснете поничките да потънат в него.

тесто понички

Запържете внимателно до златисто кафяво от едната страна, след това обърнете от другата и запържете още няколко минути.

понички в тигана

 Можете да направите поничките и на фурна, ако не искате да се приготвят в олио. В такъв случай се пекат на 180 градуса, докато покафенеят, но недостатъкът е, че могат да спаднат и да не са достатъчно меки и ефирни.

царски понички

Напълнете топлите понички с течен шоколад или друг пълнеж по ваш вкус, като направите дупчица отстрани и ги напълните с пълнежа със шприц. Още горещи ги оваляйте в пудра захар и изчакайте да изстинат, преди да ги сервирате. 

царски понички с течен шоколад

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft