Опитвали ли сте този метод за готвене на кюфтета с картофи? Кюфтетата са много нежни и сочни. А картофът е мек отвътре и отвън с вкусна хрупкава коричка.
Приготвя се много просто и без особени разходи.
От какво имаш нужда:
- Четири картофа
- 500 грама от всяка кайма
- 40 грама заквасена сметана
- Една глава лук
- Любими подправки
- Сол.
Рецепта:
Добавете нарязания лук към каймата. Аз го смилам с пасатор. След това сол и поръсете с любимите си подправки. Имам смлян черен пипер и подправка за свинско месо. След това каймата трябва да се смеси старателно.
Обелете картофите и разтрийте грубо. На следващо място, трябва да го изстискате добре, така че течността да изчезне. И веднага добавете към него заквасена сметана, сол, черен пипер и разбъркайте.
От каймата правим кюфтета с всякаква форма и ги поставяме върху лист за печене. Между кюфтетата разпределяме картофите. Всяко кюфте трябва да бъде разделено от картофи.
Покрийте съда с фолио и печете във фурната за 40 минути, след това извадете фолиото и печете без него още 10 минути, до покафеняване.
Кюфтета, приготвени по този начин, са невероятно деликатни и сочни на вкус. А картофът е мек отвътре и отвън с вкусна хрупкава коричка.