Като правя пълнени чушки, не слагам ориз в каймата, а го заменям с друго: стават нереално крехки и вкусни, и ухаят вълшебно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като правя пълнени чушки, не слагам ориз в каймата, а го заменям с друго: стават нереално крехки и вкусни, и ухаят вълшебно!
Като правя пълнени чушки, не слагам ориз в каймата, а го заменям с друго: стават нереално крехки...
79601
Като правя пълнени чушки, не слагам ориз в каймата, а го заменям с друго: стават нереално крехки и вкусни, и ухаят вълшебно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате пълнени чушки, непременно опитайте нашия вариант следващия път, когато ги приготвяте. Заменете ориза в каймата с този продукт и ще получите изключително апетитен и ароматен резултат. 

Тайната на тази рецепта е в използването на просо вместо ориз, както и смлените пресни домати, допълнени от голямо количество зелени подправки. Просото придава допълнителна нежност и еднородност на плънката. Чушките се получават меки, ароматни в необичайно вкусен сос!

Пълнени чушки с просо и ароматен сос

Продукти:

8 големи месести чушки

300 гр.мляно говеждо месо

200 гр.свинска кайма

3 домата

1 щипка червен пипер

1 връзка зелен лук

2 скилидки чесън

подправки на вкус

пресни листа от кориандър (може да замените с магданоз)

7 с.л.заквасена сметана

100 гр.просо

2 с.л.лютеница

4 с.л.доматен сос

Приготвяне:

Изплакнете просото до бистра вода, Залейте го с вряла вода, оставете за 30 минути, за да пусне горчивината, след което изцедете водата.

Изплакнете чушките, извадете семената.

Смесете двата вида кайма, добавете нарязаните ситно домати, кориандъра, зеления лук и всички подправки, както и отцеденото просо.

Посолете, разбъркайте старателно. Напълнете чушките с получената смес. Подредете ги близо една до друга в тенджера с дебело дъно.

Смесете заквасената сметана, доматения сос, лютеницата и залейте чушките с тази смес. Ако е необходимо, добавете и сол.

Поставете тенджерата на котлона и след като заври, намалете огъня и оставете чушките да къкрят под капак за 35-40 минути.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft