Всеки ден човек научавам нови неща. Животът е извор на идеи.
Но има един трик, на който ме светна съседката и аз ще й бъда благодарна цял живот. Той е съвсем прост, но просто хората не го знаят. Тя поставя 3 гъби за миене в хладилника в отделението за плодове и зеленчуци. Отначало да си призная мислех това за откачено.
Но се оказва, че след като поставиш гъба в хладилника, това прави плодовете и зеленчуците много по-дълготрайни, тъй като по този начин се абсорбира излишната влага, което автоматически удължава тяхната годност.
Излиза, че колкото повече влага абсорбират плодовете и зеленчуците, толкова повече свежест остава в тях.
Така че, всичко, което е необходимо да направите е да премахнете храните от долната част-чекмеджето за свежи зеленчуци и плодове в хладилника и да поставите 3 гъби в там. Върнете храните и се насладете на свежестта им. След като установите, че гъбите са мокри поради влажността в хладилното отделение, просто ги сменете с нови. Изстискайте първите и ги оставете да изсъхнат за следваща употреба. И така просто не забравяйте да изстисквате влагата от гъбите от време на време