В тиган за пържене поставете маслото да се разтопи. В него пуснете нарязания лук и запържете с малко сол 15 - 20 минути, докато омекне. В същия тиган поставете бекона и го запържете без добавяне на олио или масло. Когато стане хрупкав, извадете и нарежете на парчета. Яйцата счупете в дълбок съд, залейте със сметаната, смесете с тел за разбиване и подправете със сол и пипер.
През това време разтеглете тестото, поставете го в тавичка или форма за пай и хубаво го притиснете към краищата на тавата.
В яйцата със сметаната добавете предварително охладените лук и бекон, заедно с настъргания кашкавал. Смесете добре и сложете пая да се пече във фурната, загрята на 200 градуса около 40 - 45 минути. Изпечения пай оставете да се охлади 15 минути преди нарязване и сервиране.