Каубойски пай с кайма - нещо елементарно, но феноменално вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Каубойски пай с кайма - нещо елементарно, но феноменално вкусно!
Каубойски пай с кайма - нещо елементарно, но феноменално вкусно!
admin
Добавена от: admin
23148
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
4 яйца
200 мл кисело мляко
200 брашно
10 гр. бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
Плънка:
200 гр. мляно месо
3 моркова
7 кисели краставички
на вкус: подправки - черен пипер, червен пипер, Вегета, малко сол, магданоз

Лесен и ефектен пай с кайма.
Първо се приготвя плънката: 
Сложете малко олио на котлона и запържете вътре каймата. Добавете морковите, нарязаните кисели краставички и овкусете с подправки. Дръпнете готовата плънка от огъня и оставете да се охлади. 
Тесто: 
С миксер леко разбийте яйцата, добавете брашното, в което сте разбъркали бакпулвера, а също и солта. Накрая прибавете и нарязания магданоз. Повече от половината от плънката поставете в тестото, излейте го в предварително намазнена и набрашнена форма за кекс (ако е силиконова, не е необходимо да я мажете). Поръсете отгоре с останалата част от плънката. 
Пъхнете пая да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 мин., но проверявайте периодично, защото различните фурни пекат различно. 
Поднесете пая топъл, въпреки че е много вкусен и студен. 
Забележка:
Може да изпечете пая и в други формички - за мъфини, кекс с дупка, или с каквито разполагате. Ако печете мъфини, напълнете ги до 2/3 от обема им, понеже набъбват при печенето.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft