4 зърна бахар
4 парченца карамфил
1 пръчица канела – 8 см. (начупена на парченца)
кората на 2 големи портокала (само цветната част, нарязана на тънки ивици)
кората от 1/2 голям лимон (нарязана на тънки ивици)
8 бучки захар или 8 ч. л. захар
4 ч. ч. горещо силно кафе
1/2 ч. ч. коняк (бренди)
1/4 ч. ч. Curacao или друг портокалов ликьор
Увийте бахара, карамфила и канелата в тензух и го завържете с връв. Отделете 8 ивици портокал за украса. В средно голяма тенджера, смесете останалата портокалова кора с лимоновата кора, захарта и тензуха с подправките. Прибавете 1 ч. ч. от кафето, брендито и ликьора и разбъркайте. Варете на умерено слаб огън, без капак, 5 мин. като бъркате и мачкате кората и захарта, докато захарта се разтвори, а сместа се сгорещи. Като използвате решетъчна лъжица, отстранете тензуха с подправките и корите. Като стоите настрана от сместа, я запалете внимателно с кибритена клечка. Прибавете останалите 3 ч. ч. кафе, разсипете в чашки и украсете с ивиците лимонова кора.