Кафе-торта на бърза ръка - чаша брашно, чаша захар, 2 яйца и става ароматно съвършенство:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кафе-торта на бърза ръка - чаша брашно, чаша захар, 2 яйца и става ароматно съвършенство:
Кафе-торта на бърза ръка - чаша брашно, чаша захар, 2 яйца и става ароматно съвършенство:
196583
Кафе-торта на бърза ръка - чаша брашно, чаша захар, 2 яйца и става ароматно съвършенство:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво по-вкусно в студения януарски ден от парче сладкиш с аромат на горещо кафе? Точно такова изкушение сме ви приготвили днес: кафе-торта на бърза ръка . Няма никаква философия покрай приготвянето му, а резултатът пленява с вкус и аромат.

И така - ето рецептата за ароматен сладкиш с кафе , сочен и нежен.

Кафе-сладкиш на бърза ръка

Продукти:

  • 1/2 чаша кисело мляко 2,5% (100 мл)
  • 4 ч.л.разтворимо кафе
  • 2 яйца
  • 1 чаша захар
  • 100 гр.масло
  • 1 чаша брашно (130 гр.)
  • 1 ч.л.сода
  • оцет
  • 200 мл заквасена сметана + 3-4 с.л.захар

Приготвяне:

Вземете половин чаша кисело мляко от най-обикновеното, с 2,5% масленост, и добавете към него 3 чаени лъжички разтворимо кафе. Разбъркайте.

Важен момент: млякото не трябва да е студено и кафето трябва да се разтвори в него. Разбъркайте и оставете за 20 минути.

Яйцата също трябва да са на стайна температура - разбийте ги до буйна пяна. След това добавете захарта и разбийте в продължение на 3 минути на максимум скорост, за да се разтвори захарта, след което добавете мекото масло.

След това добавете киселото мляко с разтвореното в него кафе смесете всичко. Добавете брашно и разбийте отново до еднородна смес. Бъркайте всичко с миксер или пасатор. След това угасете содата с малко оцет и добавете към тестото с разбъркване.

Прехвърлете тестото в покрита с хартия за печене или намазана с олио форма и изпечете на по-слаба температура за около 50-60 минути (на 160-170 градуса) до готовност, проверете с дървена пръчица. 

След като тортата е готова, оставете да изстине, а междувременно пригответе крема.

Вземете 1 чаена лъжичка разтворимо кафе, добавете заквасената сметана, също на стайна температура, и 3-4 супени лъжици захар или пудра захар.

Смесете всичко и оставете да поседи така, за да се разтворят гранулките кафе.

След половин час разрежете тортата на две части.

Намажете всяка част с крем, изчакайте 15 минути, така че първият слой от крема да се абсорбира, и намажете с втори слой.

След това съединете двата блата и намажете цялата торта с останалия крем.

Отгоре поръсете с настърган шоколад, а можете да поръсите и с натрошени ядки или захаросани плодове. Оставете да попие за няколко часа или цяла нощ, и може да поднесете кафееното изкушение.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft