За канелените трохи
1/3 ч.чаша готов микс за печене (може да замените със същото количество брашно, примесено с щипка сол)
1/3 ч.чаша кафява захар
1/2 ч.л. смляна канела
2 ч.л. твърдо масло или маргарин
За кейка
2 ч.чаши готов микс за печене (може да се замени с: 2 ч.чаши брашно, смесено с 3 ч.л. бакпулвер, 1 ч.л. сол и 2 с.л. олио или разтопено масло)
2/3 ч.чаши прясно мляко или вода
2 ч.л. захар
1 яйце
Загрейте предварително фурната на 190 градуса. Намажете с олио кръгла тавичка с диаметър 23-24 см. В малка купа изсипете съставките за канелените трохи и добре ги претрийте с ръка, докато се получат маслени трохи; оставете сместа настрана. В средно дълбока купа смесете съставките за кейка, докато се хомогенизират. Изсипете сместа в тавичката. Поръсете равномерно с канелените трохи. Печете 18-20 минути, или докато сладкишът придобие златисто кафяв цвят.