Каша от коприва с орехи
5 Септември 2013
25539
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3/4 кг млада коприва
3 равни лъжици брашно
1 чаша счукани орехи
малко прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. масло
малко настърган хрян
оцет
Изчистете и измийте копривата и я пуснете във вряща подсолена вода. След 15-20 минути я отцедете и я нарежете на ситно върху дъска. Върнете копривата в отварата и прибавете постепенно 3 равни лъжици брашно, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват гранулки. След това прибавете счуканите орехи и ако е необходимо, малко прясно мляко. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да поври на слаб огън около 5-6 минути. Насипете я в чинии и полейте всяка порция с по 1 лъжица масло, запържено с малко настърган хрян, полят с оцет.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари