Каша от коприва с яйца и сирене
22 Декември 2011
53501
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
коприва - 500 г
яйца - 4-5 броя
сирене - 200 г
лук - 1 връзка пресен
олио - 1/2 к.ч.
черен пипер - на вкус
червен пипер - 1 ч.л.
Измийте копривата, попарете я във вряла вода за минута, след което я изплакнете под студена вода. Загрейте в съд олиото и запържете накълцания лук. Щом омекне, добавете и копривата.
При нужда сипете мъничко гореща вода. Щом течността се изпари, се чукват яйцата, прибавя се натрошеното сирене и леко се разбърква, докато яйцата са готови. Овкусява се с черен и червен пипер и се поднася.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари