Каша от коприва със сирене
1 Февруари 2012
53434
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Копривата се почиства, измива и нарязва. Слага се във вряла вода, заедно с нарязаните джоджен и девесил, и се вари около 10 минути. После се отцежда и се намачква. В съд се задушава ситно нарязания лук с олиото и щом омекне се добавя брашното. Налива се 1 ч.ч. вода и се бърка, докато сместа стане хомогенна. Добавя се копривата, посолява се малко, и се долива вода до желаната гъстота. Като заври се прибавя разбитото яйце и се оставя още за около 10 минути на огъня като се бърка.
Топеното сирене може да се добави в съда, след като кашата се охлади малко, или върху всяка порция преди сервирането и.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари