Кашкавалена питка - опитайте и няма да съжалявате!
15 Май 2015
13137
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От продуктите (без кашкавала и маслото) се замесва средно меко тесто. Оставя се 30 минути да почине, след което се разделя на 4 топки.
Всяка топка се разделя на 3 части и всяка от така получените 12 топки се разточва на кора с големината на чиния. Разточва се първата кора, маже се с масло и се ръси с кашкавал. Слага се следващата и тя се маже с масло и се ръси с кашкавал. Отгоре се слага трета кора. Всяка така оформена тройка се навива на руло и се реже на равни парчета, които се подреждат в тавата едно до друго. Намазват се с разбит жълтък и ако е останало - още малко от маслото. Питката се пече в умерена фурна.
Става невероятно вкусна. Може да се яде и топла, и студена.
Автор
Албена Кирилова
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари