![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В малка купа поръсете маята върху топлата вода. Оставете така минутка, след което разбъркайте, за да се смесят. Оставете да шупне за около 10 минути.
В купата на кухненския робот (с приставките за тесто) смесете брашното, настъргания кашкавал, солта, 2 с.л. захар и шупналата мая. Омесете с робота, докато се получи гладко тесто.
Леко намазнете голяма купа и прехвърлете вътре тестото. Покрийте го с кърпа и оставете да втасва, докато удвои обема си - около 1 час.
Разделете тестото на 8 еднакви парчета. Разточете едно парченце на топка. С палец направете дупка в центъра и разтеглете с пръсти, за да разширите дупката. Повторете с останалите парчета тесто, покрийте гевреците с влажна кърпа и оставете да втасват още 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете вода в голяма тенжера да заври и прибавете вътре останалите 3 с.л. захар. Сварете вътре гевреците (по 2 едновременно) за 30 секунди от всяка страна. Извадете ги с голяма решетъчна лъжица върху суха кърпа.
Поръсете царевичното брашно върху голяма тавичка. Сложете сварените гевреци в тавата. Намажете всеки геврек с разбит белтък и поръсете с настърган кашкавал (пармезан). Изпечете в загрятата фурна, докато станат прятно златисто-кафяви на цвят - 20-25 минути. Извадете ги върху кухненска решетка, за да изстинат.