Смесете брашното с бакпулвера в купа или върху работния плот. Направете кладенче в средата и добавете солта и яйцето. Омесете с една част от брашното на гъста смес. В нея добавете парчетата масло и настъргания кашкавал и омесете всичко на меко тесто. Поставете го в найлонов плик и пъхнете за половин час в хладилника. След като извадите тестото от хладилника, го разточете на правоъгълен лист с дебелина 3 мм и нарежете на ленти. Усучете всяка лента на спирала, с четка ги намажете с малко мляко и наръсете с пармезан (настърган кашкавал). Загрейте фурната на 200 градуса и щом се сгорещи, прехвърлете гризините в тава за печене и печете 10-15 минути - до зачервяване.
Идея: по желание може да поръсите гризините и със сусам или маково семе, преди да пъхнете във фурната.