Кашкавалени гъби
7 Януари 2012
35228
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 г мариновани нарязани гъби
150 г шунка (телешки колбас)
2-3 бр. стрък зелен лук
150 г кашкавал
шарена сол
2 с.л. масло
Маслото се разтопява на котлон в тиган, прибавят се гъбите и с постоянно бъркане се запържват около 2 минути. Прибавя се шунката (колбасът), нарязана на кубчета, заедно с нарязания лук и с постоянно бъркане се запържват с гъбите още около 2 минути. Поръсва се настърганият кашкавал и върху него шарената сол. Така се оставя на намален котлон, без да се бърка, за да се разтече кашкавалът и в краищата да се зачерви. Изважда се с широка лъжица, за да се запази целостта.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари