Днес ви предлагаме да опитате още една страхотна рецепта - вкусна запеканка с кашкавал и шунка , която много прилича на традиционните гювечета , но е в пъти по-вкусна от тях! Всъщност резултатът е нещо средно между паниран кашкавал и гювече - а кой може да устои и на двете? Благодарим за тази страхотна рецепта на дамата, създала я!
Паниран кашкавал в гювече
Продукти:
За осем порции:
800 г твърдо сирене едам (може и кашкавал)
8 бр. яйца
400 г шунка
галета и олио за намазване на купичките
Приготвяне:
Първо намажете купичките с олио и ги поръсете старателно с галета.
След това настържете сиренето и шунката. Разпределете половината сирене във всички купички.
Върху него сложете половината от настърганата шунка.
Чукнете по едно яйце във всяка купа и поставете останалата шунка върху него.
Разпределете останалото настъргано сирене върху шунката.
Поставете приготвените купички (трябва да са от огнеупорен материал) в тава за печене, пълна с вода.
Печете в предварително загрята фурна на 200-250 ° C за 20-25 минути, докато сиренето се разтопи.
Извадете купичките, оставете ги да престоят известно време и ги обърнете в чиниите.
Можете да добавите сос тартар, да сервирате с пържени картофи или пържени картофи и салата.
Добър апетит!