250 г пресято брашно
1 с.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
55 г маргарин или 50 г масло
50 г настърган кашкавал (или сирене чедър)
175 мл прясно мляко
1 голямо яйце
2 с.л. вода
Загрейте фурната на 205 градуса. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Добавяйте постепенно масло/маргарин в сместа, докато тя започне да прилича на царевично брашно. Прибавете кашкавала, след което и прясното мляко. Разбъркайте тестото бързо с вилица, докато образува топка. Тестото трябва да е меко. Ако е лепкаво, добавяйте по малко брашно, докато престане да лепне. Разточете го на кръг с дебелина около 0,5 см. и с помощта на чаша изрежете кръгли питки. Поставете ги на покрита с ненамазана пергаментова хартия тава. Разбийте яйцето и водата и намежете питките. Изпечете ги за 10-12 минути, докато придобият златист цвят.