Кашкавалки с 1 чаша вода за 10 минути! Върхът на бързите закуски - мекички и вкусни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кашкавалки с 1 чаша вода за 10 минути! Върхът на бързите закуски - мекички и вкусни:
Кашкавалки с 1 чаша вода за 10 минути! Върхът на бързите закуски - мекички и вкусни:
12478
Кашкавалки с 1 чаша вода за 10 минути! Върхът на бързите закуски - мекички и вкусни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Трябва да опитате тези вкусни питки Кашкавалки . Тестото е просто за замесване и прилича на това за еклери и профитероли. Различното в тази рецепта е добавката на настърган кашкавал и наситнен магданоз, които придават на соленките невероятен и неустоим вкус.

Също така е важно да запомните, че вратата на фурната не трябва да се отваря по време на печене. Тези пухкави соленки с кашкавал  са много вкусни за хапване така, но тъй като се получават кухи в средата, можете да ги напълните с различни салати, като руска, френска и т.н., по ваш избор. Ето какво ви трябва:

Питки Кашкавалки

Продукти: 

150 мл вода (по-малко от една чаша)

70 г масло

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

3 яйца

110 г универсално брашно (около една чаша)

25 г настърган пармезан (2 супени лъжици)

50 г настърган кашкавал/моцарела (по-малко от 1 чаша)

1 шепа ситно нарязан пресен магданоз

Приготвяне: 

Сложете 70 г масло, нарязано на по-малки кубчета, в тенджера на средно слаб огън. Разтопете го чрез разбъркване. Когато се разтопи и загрее напълно, добавете вода (150 мл) и подправете с малко сол и черен пипер на прах.

разтопено масло

Разбъркайте добре, за да се изравнят съставките и щом течността се загрее и заври отново, добавете брашното и разбъркайте енергично с лъжица. Бъркайте непрекъснато, докато брашното се поеме напълно и се получи тесто, което се отделя от стената на купата.

еклерово тесто

тесто за еклери

Прехвърлете тестото в друга подходяща купа и го разпределете на тънък слой на дъното, за да изстине по-бързо. Разбъркайте веднъж или два пъти и тестото ще изстине само за три минути.

тесто за еклери

След това започнете да добавяте трите яйца едно по едно. Първо добавете едно яйце и след това разбийте с миксера, докато се смеси напълно в тестото. След това добавете второто и продължете да разбивате, а когато се поеме, прибавете и третото.

тесто профитероли

парено тесто

Бърка се докато се получи фина, гладка и хомогенна смес. Тестото може да се меси на ръка, но с миксер става много по-бързо и лесно. Когато е готово, добавете ситно нарязан магданоз и настърган кашкавал.

тесто соленки

Разбъркайте, за да се изравнят съставките, след това гребнете от сместа с лъжица за сладолед и оформете топчета върху застлана с хартия за печене тава. Можете да направите питките по-малки или по-големи, но ги поставяйте на разстояние, защото по време на печенето ще се надуят малко.

соленки парено тесто

соленки от парено тесто

Върху всяко топче се поръсва малко настърган пармезан, след което се пекат в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 25 минути. Не отваряйте вратата на фурната през първите 15-20 минути.

Добруджанки от парено тесто

питки Добруджанки

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft