МИНИ-КАШКАВАЛКИ от три съставки - царска закуска без грам усилия в кухнята!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
МИНИ-КАШКАВАЛКИ от три съставки - царска закуска без грам усилия в кухнята!
МИНИ-КАШКАВАЛКИ от три съставки - царска закуска без грам усилия в кухнята!
9574
МИНИ-КАШКАВАЛКИ от три съставки - царска закуска без грам усилия в кухнята!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагаме ви да приготвим заедно тези вкусни Кашкавалени хапчици , които се правят лесно като детска игра! Вкусът им не може да се опише, трябва да се опита. Вместо кашкавал може да сложите и сирене, или пък да използвате микс от сирена - ще станат още по-ароматни! Също така оригиналната рецепта не включва бакпулвер, но който иска може да добави половин чаена лъжичка (или 1/2 пакетче).

Ето необходимите продукти за неустоимите Кашкавалки-хапчици :

Кашкавалени хапчици

Необходими продукти:

  • 500 гр. сирене
  • 250 гр. масло или маргарин, размекнат на стайна температура
  • 500 гр. брашно, аз добавих още малко
  • 1 яйце (½ бакпулвер, по избор - по желание)

Начин на приготвяне: 

Кашкавалът се настъргва на ситно, маслото на стайна температура се разбива на пяна с електрически миксер, след което се добавят всички съставки една по една и се замесва хубаво гладко тесто.

меко масло

разбито масло

Увийте полученото тесто в прозрачно фолио и го оставете да престои поне час в хладилника. Това е необходимо, за да стегне отново маслото и тестото да се разточи по-лесно на кора.

охладено тесто

След това с точилка разточете тестото на правоъгълна кора със средна дебелина (вижте снимката по-долу), нито да е тънка, нито много дебела, след което прехвърлете кората върху обърната тава (тази от фурната), покрита схартия за печене. Разточете още малко с точилката.

Натиснете отгоре с решетката на фурната, така че първо да получите надлъжни линии, след това кубчета, след което бавно нарежете кубчетата по оформените линии с остър нож. .

тесто на кубчета

Отгоре цялата повърхност на тестото се намазва с жълтък, разбъркан с една супена лъжица олио, поръсва се със сусам или друго семе по избор и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за кратко, докато леко се зачервят кашкавалките.

кашкавалки хапчици

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft