КВАСЕНА БАНИЦА - мирис и вкус от детството! Ето как я приготвяше мама и досега е №1 (ВИДЕО):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
КВАСЕНА БАНИЦА - мирис и вкус от детството! Ето как я приготвяше мама и досега е №1 (ВИДЕО):
КВАСЕНА БАНИЦА - мирис и вкус от детството! Ето как я приготвяше мама и досега е №1 (ВИДЕО):
11013
КВАСЕНА БАНИЦА - мирис и вкус от детството! Ето как я приготвяше мама и досега е №1 (ВИДЕО):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е вкус, който ще ви върне в детството. Миризмата на тази Квасена баница  не се забравя. През годините съм виждала много рецепти за подобни солени вкусотии, но този път я направих по същия начин, както я правеше майка ми. Приложих всички нейни трикове и не промених нищо в рецептата.

Стана невероятно вкусно ястие, което може да хапвате и за закуска, и за обяд, и за вечеря! Ето необходимите продукти за мамината квасена баница :

Мамината квасена баница

Необходими продукти:  

  • 300 мл вода
  • 500 г брашно
  • 300 г сирене
  • 2 яйца
  • 30 г мая
  • 50 мл олио
  • 1 супена лъжица захар
  • ½ супена лъжица сол
  • 1 супена лъжица свинска мас/масло

Начин на приготвяне:

В купа се натрошават 30 г мая, добавят се лъжица захар и 300 мл хладка вода. Разбъркайте с 5-6 супени лъжици брашно, за да няма бучки и оставете да се активира за около 10 минути.

Към шупналата мая се добавят 50 мл олио и половин чаена лъжичка сол, след което се разбърква. Постепенно добавете 500 г брашно при непрекъснато бъркане.

Накрая омесете на ръка до получаването на меко гладко тесто. Намаслете го и го оставете да втаса покрито на топло, докато удвои обема си. 

Натрошете около 300 г сирене. Добавете едно яйце и един белтък (запазете жълтъка за по-късно, за намазване). Разбъркайте добре.

Намазваме с мазнина тавата или огнеупорния съд, в който ще се пече баницата. Намазнете и дланите си, след което оформете баничките. Прави се кора колкото дланта, слага се лъжица от плънката, след което се затваря на топка.

Готовите "кифлички" се нареждат в намаслена тава. Добавете жълтъка към останалата плънка, разбъркайте и намажете обилно баницата. Сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около половин час. Можете да видите подробности за процедурата във видеото:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft