600 гр. крехко свинско месо
1 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. пасирани домати или доматен сок
1 малка глава лук
1 морков
сол и черен пипер
чубрица
Нарежете добре измитото свинско на хапки и го запържете в малко загрято олио. Щом побелее месото, добавете нарязаните ситно морков и лук и объркайте много добре, за да се задушат зеленчуците. Щом лукът и морковите омекнат, добавете виното и оставете да се изпари течността наполовина, след което прибавете пасираните домати, подправки на вкус и топла вода (около 1 литър). Оставете ястието да ври под капак на бавен огън за около 40 минути - месото трябва да се свари напълно. Може да сгъстите кебапа с 1-2 с.л. брашно, размити на кашица със студена вода (ако не е извряла достатъчно течност.
Готовия кебап поднесете със сварен ориз или картофено пюре.