Кебап с гъби
13 Ноември 2012
30899
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
свинско месо 750 г
свинска мас 20 г (1 супена лъжица)
кромид лук 200 г (3-4 глави)
чесън 50 г (1 глава)
гъби печурки 300 г
домати 250 г (4-5 бр.)
брашно 10 г (1 супена лъжица)
бяло вино 100 мл (1/2 чаена чаша)
ориз 100 г (1/2 чаена чаша)
лимон 1 бр.
Месото се нарязва на дребни парчета и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук. След това се прибавят последователно червеният пипер, гъбите, нарязани на ивички, обелените скилидки на чесъна, брашното, настърганите домати, черният пипер, чубрицата и резенчетата от лимона. Ястието се залива с топла вода, посолява се и се вари на тих огън, докато остане на мазнина.
Поднася се със сварен ориз или пюре от картофи и прясна салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари