250 г масло
175 г захар
175 г брашно
125 г смлени ядки
125 г тъмен шоколад без захар
75 мл водка
50 г какао
5 бр. яйца
2 ч.л. бакпулвер
За глазурата:
100 г тъмен шоколад без захар
75 г пудра захар
25 г какао
3 с.л. водка
Фурната се загрява на 190 C. Формата за сладкиша се намазнява и се слага на студено. Шоколада се разтопява на водна баня. Прибавя се маслото и се разбърква. Какаото се разтваря в 175 мл вряла вода. Брашното, бакпулвера и смлените ядки се смесват. Яйцата се разбиват на пяна, добавя се захарта и се разбива на кремообразна смес. Прибавят се шоколадовата и брашнената смес, разтвореното какао и водката. Разбърква се до хомогенна смес и се изсипва във формата. Пече се 40-45 минути. Готовия сладкиш се оставя да изстине във формата за 15-20 минути. След това се изважда, поставя се върху решетка и се оставя да изстине напълно.
Глазура: Пудрата захар, 3 с.л. вода и водката се загряват. След като заври се добавя какаото, разбърква се и се отстранява от котлона. Прибавя се начупения шоколад и се разбърква до разтопяването му. Сместа се оставя за кратко, да се охлади и сгъсти. Сладкиша се залива с глазурата и се оставя да се стегне.