Кекс-изненада: греховно шоколадов и сочен! Изсипваш във формата, печеш и готово:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кекс-изненада: греховно шоколадов и сочен! Изсипваш във формата, печеш и готово:
Кекс-изненада: греховно шоколадов и сочен! Изсипваш във формата, печеш и готово:
41330
Кекс-изненада: греховно шоколадов и сочен! Изсипваш във формата, печеш и готово:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днешният ни сладкиш се нарича "Кекс-изненада" и затова се приготвя малко по-различно от другите сладкиши от този тип, а шоколадовият сироп се излива във формата преди да се изпече тортата. В резултат получавате вкусен, сочен и мек като дунапрен шоколадов сладкиш , която се топи в устата. Ще го нападнете още топъл от нетърпение, сигурни сме! Запишете тази рецепта и я пригответе, няма да съжалявате. Ето какво ви трябва:

шоколадов кекс

Шоколадов кекс-изненада

Продукти:

1 чаша захар (160 г)

1/2 чаша какао на прах (45 г)

2 супени лъжици несолено масло или маргарин (50 г)

1 чаша вода (200 мл)

ЗА ТЕСТОТО:

3 яйца

1,5 чаши захар (240 г)

3/4 чаша олио (150 мл)

1 чаша какао на прах (90 г)

2 чаши брашно (200 г)

1,5 супени лъжици бакпулвер (21 г)

1 чаша прясно мляко (200 мл)

шоколадови пръчици за украса

Приготвяне: 

Сложете една чаша захар, половин чаша какао на прах, две супени лъжици несолено масло и чаша вода в тенджера, след което загрейте на умерена температура при непрекъснато бъркане, докато заври и всички съставки се съединят. Оставете за минута от момента на завиране, след което оставете настрана да изстине.

шоколадов сос

ЗА ТЕСТОТО: В по-дълбока купа разбийте яйцата с миксер, докато започнат да се сгъстяват, след което добавете захарта (внезапно или постепенно, както предпочитате) и разбъркайте, докато захарта се разтопи и сместа стане кремообразна.

разбити яйца

След това добавете какаото, брашното, смесено с бакпулвера, млякото и маслото, след което продължете да бъркате с миксера (първо на по-бавна скорост, а след това на по-бърза), докато всички съставки се изравнят и се получи хомогенна смес без бучки. Може да добавите бакпулвера преди края на разбиването или заедно с брашното.

кексово тесто

Намажете добре формата за кекс (27х8 см) с масло или маргарин, след което изсипете готовата смес. разклатете и почукайте формата, за да се разпредели равномерно и да спукате всички въздушни мехурчета.

кексово тесто

сладкиш с шоколадов сироп

Изсипете шоколадовия сироп отгоре, точно в средата на формата, за да се разнесе равномерно. Поставете формата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути. Проверете с клечка за зъби кога е готово.

шоколадов кекс

сочен шоколадов кекс

Обърнете го върху десертна чиния и ще забележите, че дъното е останало малко сочно от заливката. Поръсете с шоколадови пръчици или настърган шоколад и неустоимият шоколадов кекс  е готов за сервиране. 

сочен шоколадов кекс

Да ви е сладко!


 
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft