Кекс КАДИФЕ - сякаш не ядеш тесто, а крем! Ако обичате кафе, това е рецептата за вас:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кекс КАДИФЕ - сякаш не ядеш тесто, а крем! Ако обичате кафе, това е рецептата за вас:
Кекс КАДИФЕ - сякаш не ядеш тесто, а крем! Ако обичате кафе, това е рецептата за вас:
3976
Източник: За Жената
Кекс КАДИФЕ - сякаш не ядеш тесто, а крем! Ако обичате кафе, това е рецептата за вас:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

По тази лесна рецепта ще си направите Кекс с вкус на Тирамису  за около 20 минути – без печене, лесно и бързо. Разбира се, може да го сервирате в чаша или друга форма, но така поднесен сладкишът е много оригинален. Рецептата е много проста, необходими са ви само сирене маскарпоне и бадемов ликьор, които придават специфичния вкус на този десерт.

Идеята ми дойде след един експеримент, когато реших да приготвя любимото на моето семейство тирамису не в чаши, а в по-интересна форма.

Получи се наистина оригинално и много, много вкусно. Нарекох сладкиша Кекс Кадифе , защото копринената му текстура наистина напомня кадифе. Ето необходимите продукти:

Кекс Кадифе с вкус на тирамису

Необходими продукти:

  • 5 жълтъка
  • 150 г пудра захар
  • 500 г маскарпоне (или домашно крема сирене)
  • 30 мл амарето - бадемов ликьор, може и ром (1 кафена чаша)
  • 1 пакет бишкоти
  • 200 мл силно кафе (еспресо)
  • 2 супени лъжици какао

Начин на приготвяне:

Жълтъците се разбиват добре със захарта, докато станат на пяна, след което се разбиват на водна баня още няколко минути, докато се сварят и хубаво се сгъстят. Оставете ги да изстинат, след което добавете маскарпонето и разбъркайте добре сместа с тел.

еспресо в крема

Снимка: YouTube

По желание може да овкусите крема с 1-2 лъжици от сместа за напояване на бишкотите (кафе + амарето).

Потопете бишкотите в смес от кафе и амарето. Започнете да подреждате сладкиша във формата за кекс (предварително може леко да я намаслите): ред бишкоти, после ред крем, ред бишкоти, ред крем...или както вие искате. Ако правите десерта правоъгълна форма, можете първо да наредите формата с бишкоти, отдолу и отстрани, след което да изсипете крема.

кекс Тирамису

Снимка: YouTube

Можете да подредите бишкотите на два пласта или да ги залепите вертикално. Същото важи и ако сервирате в чаши. Ако правите във форма за кекс като мен, покрийте я с прозрачно фолио и я охладете добре преди сервиране. Отгоре поръсете какао на прах.

Кекс кадифе

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

кекс с вкус тирамису

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft