Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко зехтин и олио в уок тиган. Когато се зачерви, се добавят гъбите и картофите, нарязани на много малки кубчета, и се оставят да се запържат и задушат добре. На този етап се добавят подправките. Тиганът се сваля от котлона и в тази смес се добавя каймата, като добре се обърква до гладка смес. Резените бекон се подреждат в намазнена форма за кекс, така че да покрият и стените на формата, добавя се половината от сместа с мляно месо и в средата се нареждат парчетата кашкавал (може и сирене или пушено сирене), след което отгоре се изсипва останалата част от сместа кайма. Непокритата част от сместа се покрива с парчета бекон и се пече около час на 180-200 градуса. След това се обръща и украсява по желание.
Кекс от кайма
16 Октомври 2014
18074
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари